BEL DIRECT 0172 212 054

Buismotor rolluik vervangen

Rolluiken zijn vaak te zwaar om makkelijk met een koord te openen en sluiten. Daarom maken veel mensen gebruik van een buismotor. Zo kan het rolluik elektrisch worden bediend. Maar wat kunt u doen als de motor van het rolluik kapot gaat?

Wat is een buismotor

Een buismotor is een langwerpige elektromotor, die buisvormig is uitgevoerd. Door deze uitvoering, kan hij zeer eenvoudig worden verwerkt in de behuizing van bijvoorbeeld rolluiken en zonweringen. Door de motor kan het product elektrisch worden geopend en gesloten. Vooral bij rolluiken is dit erg handig, aangezien het gewicht het openen vrij lastig kan maken.

Motor rolluik vervangen

Motor rolluik kapot? Geen nood, u hoeft niet het hele rolluik te vervangen. Het voordeel van de manier waarop de motor is verwerkt in het product, is dat deze ook goed vervangen kan worden. Door de behuizing van het rolluik te openen, kan de motor worden verwijderd, en de nieuwe worden geplaatst.  De kosten vervangen motor rolluik verschillen per type, en zijn uiteraard afhankelijk van wie de werkzaamheden uitvoert. We kunnen u aanraden om de klus door ons te laten doen, zodat u met garantie weer jaren vooruit kunt.

Tips bij het vervangen

Gaat u zelf uw buismotor rolluik vervangen, hou dan de volgende zaken goed in de gaten:

– Zorg ervoor dat het rolluik volledig is uitgerold
– Verwijder de kap in zijn geheel
– Verwijder de stroom voordat u de motor gaat vervangen
– Kijk goed of u de nieuwe motor kunt inpluggen in de bestaande constructie. Dit voorkomt onnodig doorknippen van bedrading
– Stel de motor goed af na montage

Wilt u zeker weten of vervangen de enige optie is, of dat het 100% goed gaat? Nee dan even contact op, wij komen graag bij u langs!

Contact openemen doet u via ons contactformulier.

We leveren onze diensten en producten o.a. in de volgende plaatsen:
Boskoop, Zevenhuizen, Moordrecht, Zoetermeer, Benthuizen, Reeuwijk, Moerkapelle, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Gouda, Waddinxveen, Ter Aar, Zwammerdam, Aarlanderveen, Woubrugge, Hazerswoude. Neem even contact op om te zien wat we voor u kunnen betekenen, als uw locatie hier niet tussenzit!

One Reply to “Buismotor rolluik vervangen”

  1. Emma schreef:

    Bedankt voor de heldere uitleg over het vervangen van de motor van een rolluik. Een van onze rolluiken wil niet meer uitschuiven, dus ik vermoed dat de motor kapot is. Ik weet nog niet zeker of ik zelf het rolluik repareren ga of dat we hier toch een professional voor inschakelen. Dan weten we in ieder geval zeker dat de reparatie goed en veilig wordt uitgevoerd. https://www.cleanworkx.nl/rolluiken–repareren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *